Ølkage

Frusoed.dk | Øl kage

Frusoed.dk | Øl kage 

Jeg bagte disse ølkager hurtigt her til morgen

Det der taget længst tid er bagetiden

Hvorfor står man op fredag morgen kl 6.30 og bager ølkage???

jeg har fået en stofskifte sygdom som mange andre kvinder i min alder   Typisk får man sygdommen mellem 20 og 50 års alderen. Jeg bliver 50 år i denne uge, så jeg nåede det lige    🙂

Sygdomme har givet nogle komplikation som går ud over mine øjne og derfor skal jeg sidde på Skejby hver fredag til behandling i et par timer

Sidste fredag prøvede lægen og jeg at bestille øl, hvilket ikke lykkes   Men sygeplejersken Astrid mente nu nok at jeg da bare kunne tage ølkage med næste fredag

så derfor stod jeg op 6.30 og fik bagt 2 stk  ølkager, som kom ud af ovnen 10 min  inden afgang

Ølkage opskriften er min gamle mors, som jeg har fået hele mit liv, det er ikke en der bliver bagt ofte, men den vender bare tilbage igen og igen.

Min mor ville aldrig servere den uden et godt lag smør, men jeg syntes den er lækker uden.

OPSKRIFT:

500 g. mel

300 g. sukker

1 tsk. / 10 g. bagepulver.

10 g.  Engelsk mixed spice krydderi. ( kanel, ingefær, allehånde, nelliker, stjerneanis og kardemomme )  klik her

1 øl  ca. 3 dl.    jeg havde ikke fået købt ind, så fandt en porter og brugte den, jeg tænker at det bare skal være en mørk øl af en art.

Min øl var kun på 1/2 liter og jeg skulle bage 2 kager, derfor supplerede jeg med 1/2 dl. vand.

Dejen skal være flydende så den selv lægger sig i den smurte form.

Sådan gør du:

Det tørrer blandes godt sammen og øllen hældes ved.  Når det hele er blandet godt, hældes det i en smurt sandkage / brødform.

Frusoed.dk | ølkage opskrift   dette er bageformen med de amerikanske mål.

Mine forme er 23 x 13 x 7 cm.    2 liters forme.   KLIK HER

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 1 time.   ( mine måtte have 10 min ekstra )

De smagte dejligt, og gjorde stor lykke på afd.    Jeg gav dem en pakke smør med, men tror at mange valgte at smage uden smør.  Hvilket jeg i øvrigt selv gjorde.  Den høstede stor ros og Astrid som havde ønsket den var også glad.

God fornøjelse med denne skønne kage, der smager lidt af varme, vinter og jul.

Anne Dorthe

Fru Sød

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *