Viser 2 resultater

Vis produktkategorier
PRISGARANTI
Tilføj til kurv
Luk
PRISGARANTI
Tilføj til kurv
Luk

Bagestål er en tyk plade af stål, som bruges til at fordele varmen ligeligt i ovnen, så du kan opnå den helt rigtige krumme og skorpe på dit brød eller andet bagværk, der kræver sprød perfektion. Hos Fru Sød finder du bagestål i forskellige størrelser og tykkelser, der egner sig til diverse ovne og projekter. Find dit bagestål her på siden. 

Hvad er bagestål?

Bagestål er en tyk plade af stål, som oftest er mellem 5-8 mm tyk. Bagestål er designet til at holde på varmen og fordele den jævnt over hele dens overflade. På den måde bliver dit brød bagt ligeligt over det hele. 

Hvordan adskiller bagestål sig fra andre bagværktøjer?

Bagestål adskiller sig fra andre materialer, som ofte bruges til bagning såsom aluminium eller stentøj. Bagestål har nemlig en eminent varmekapacitet og er fantastisk til at holde på varmen. En af de største fordele ved bagestål er altså dens evne til at holde på varmen, hvilket giver jævn og konstant varme, som i sidste ende skaber ensartede resultater og en lækker smag i dit bagværk. 

Hvordan bruger man bagestål?

  1. Placer bagestål midt i ovnen og lad det varme op ved den ønskede temperatur. 
  2. Form dejen til det brød eller den pizza, du laver. 
  3. Du kan overføre brødet direkte til bagestålet, men vi anbefaler at bruge bagepapir mellem bagestål og brødet. 
  4. Hold øje med bagetiden. Bagetiden kan ofte være kortere end normalt ved brug af bagestål. 
  5. Tag bagværket ud af ovnen og lad det hvile. 
  6. Lad bagestålet afkøle og rengør det. 

Hvordan kan man vedligeholde og rengøre bagestål, så det holder længere og forbliver i god stand?

For at passe godt på dit bagestål er det vigtigt at rengøre det regelmæssigt:

  • Inden du bruger dit bagestål første gang, kan du med fordel vaske det grundigt med varmt vand og en mild sæbe. Tør det derefter af med et rent viskestykke eller køkkenrulle. 
  • Vask dit bagestål og tør det grundigt af efter brug for at undgå rust. 
  • Vil du fjerne fastbrændt dej eller andet snavs, kan du bruge en stiv børste eller spatel til at skrabe det af. Brug ikke knive eller lignende, da det kan give bagestålet ridser. 
  • Husk at opbevar dit bagestål et tørt og mørkt sted væk fra varmekilder. På den måde forlænger du levetiden på dit bagestål. 

Få det perfekte brød hver gang

I al enkelthed er bagestål et fantastisk værktøj til at få ensartede og lækre resultater hver gang, der smager fantastisk. Find lige præcis det bagestål, som du mangler her på siden hos Fru Sød.