Frusoed.dk | Græs til dine kagerFrusoed.dk | 2 slags græs til dine kager. kokos og græs tyl.Frusoed.dk | 2 slags græs til dine kager. kokos og græs tyl.Frusoed.dk | 2 slags græs til dine kager. kokos og græs tyl.Frusoed.dk | Græs til dine kager                                    På billederne kan i se de mange forskellige teknikker der findes til at lave græs, og nedenfor kan du læse om dem.

Dine Pasta farver kan bruges til rigtig meget, her kan du se hvordan man kan lave det fineste græs ved blot at hælde kokos i en frysepose og tilføje den ønskede grønne med en tandstikker og så ryste og røre posen indtil alt kokos er farvet.                                                                                                              Der findes 3 forskellige grønne i Wiltons farver. Kelly Green er den mørkeste og den vi bruger til grantræer, Leaf Green er noget lysere og mere frisk i farven, denne bruger jeg til børnekager hvor der godt må komme lidt fest på, men kelly green er nok den mest autentiske.  Den sidste grønne er Moss Green, denne er en støvet grøn, vildt flot men ikke så egnet til græs.

Ønsker du at prøve at lave græs som det er vist rundt om bolden skal du bruge en smørcreme og en græstyl, her skal du blot farve smørcremen i den ønskede farve og komme den i en sprøjtepose med græstyl 418 – 233 ( tyllen har mange små huller )  hold din sprøjtepose lodret og tæt på kagen, i en bevægelse sikre du at massen sidder fast og trækker tilbage imens du holder trykket, det lyder indviklet forklaret men det er nemt.     Græstyllen har jeg også brugt til at lave cookiemonster på en cupcake eller tyllet en bamse kage op med, så den bliver rigtig fluffy.   Laver du en holdbar smørcreme eller bruger vores fra Wilton i Spanden, så kan du også trække græs / håret længere.  704-680  på billedet er der brugt Kelly green til smørcremen.

Som vist på et af billederne er det også en mulighed at male græsset på, hvilket også giver en smuk effekt, her skal du bruge pulver farver, som du blander med lidt alkohol, det kan være vodka eller du kan bruge vores clear vanilla ekstrakt 03-721 det er ganske få dråber du bruger og vi er ude efter fordampningen.  rør pulverfarver og lidt alkohol / ekstrakt sammen til du har en fed maling, træk nu penslen op ad kagen og afslut med et svirp.

En sidste teknik som jeg ikke har et billede af, er med fondant, hvor du bruger dine solsikke udstikkere. gu-15693

du trykker dem ud i fondant og skærer alle de lange kronblade fri enkeltvis, derefter sætter du limer du dem med lidt vand enkeltvis op på siden af kagen, gerne så de vælter og overlapper hinanden, nogle sætter du helt fast og andre lader du bøje ud ad.  Denne teknik er nok den der tager længst tid, men giver også et fantastisk resultat.   afslut evt med masser af små blomster.

 

God fornøjelse.

P.s.  bolden er lavet med vores fodboldform 2105-6506, hvor der også medfølger 5 og 6 kanten til at lave mønsteret på bolden.  bageformen kommer i 2 dele så man kan lave en helt rund kage eller som på billedet vælge at lave den halve.  mønsteret er i papir, men jeg har lamineret mit og  klippet dem ud efter, dette giver mig en god figur at skære ud efter.

Fodboldkagerne er lavet af en kær veninde, som venligst har ladet mig bruge billederne.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *