Marengs eller kyskager hører jeg ofte fra kunde at de falder sammen eller begynder at klister, når de har stået ude lidt ( luftfugtighed gør meget )

Personligt elsker jeg at lave marengs, gerne i flere farver med koblingen fra wilton der gør man kan lave 3 farver. Ønsker du at lave en mere stribet effekt på dine marengs eller kyskager kan du lægge din pastafarve direkte ned i din sprøjtepose, ved at trække en tandstikker med farve på op ad siden, dette giver en mere koncentreret stribe.

De er søde at have som ekstra på et kage eller dessertbord.  Ellers kan jeg finde på at tylle dem ud i hjerter eller andre figurer og bruge dem som ekstra kagedekoration på mine kager. De forsvinder sjovt nok altid fra kagedåsen.

Link til kobling med 3 farver, findes også i sæt med tilhørende tyller og poser: https://www.frusoed.dk/produkt/411-1992/

Brug altid kun pastafarver til dine marengs eller kyskager, andre fødevarefarver vil få massen til at falde sammen.

Pavlova er en lækker dessert hvor du laver reder i marengs og serverer den med en god hvid chokoladecreme og masser af frisk frugt.

Her kommer den opskrift jeg altid bruger og som aldrig er mislykkes hos mig. Jeg kan ikke huske hvor jeg har den fra, den har hængt på indersiden af mit køkkenskab i mange år.

 

Marengs:

6 æggehvider ( merinque pulver, friske eller pasturiseret )

400 g sukker.

2 tsk. Vanilje sukker. købt eller hjemmelavet.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens du pisker. Pisk i 10 -15 min.

Bages ved 80 grader i ca. 2 timer.

God fornøjelse.

De kan fint opbevarer i en kagedåse over længere tid, vigtigt de må ikke komme i køleskabet. vores køleskabe er kølet med vand hvilket vil sige at der altid er fugt i dem, hvilket ikke er god for marengs eller kyskager.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.