Miroir glaze opskrift.

200 g. sødmælk

220 g sukker.

230 g. hvid chokolade.

4 tsk. gelatine. jeg bruger i pulver form, fordi jeg syntes det er nemmere. ellers er det 5 blade husblas.  GELATINE

250 g Glaze.    SE HER

Denne portion er fin til kager fra 20 til 25 cm.  laver jeg en mindre kage på feks. 15 cm laver jeg kun en halv portion. Eller ca. 8 stk. portionskager feks. halvkugler i 7 cm.

Du kan bruge hvid icing color, så den ikke bliver gennemsigtig, eller hvis du bare ønsker en hvid glaze.

Farve:  Chokoladefarve ( fedt opløselige pulver farver ) eller pasta farver.

Sådan gør du:

Sæt gelatine pulveret over 5 – 10 min i sødmælken i en plastikskål.  Bruger du alm. husblas skal den sættes over i blød i 10 i koldt vandt, pres vandet godt fra og smelt den sammen med sødmælk og sukker.

Varm mælk op med sukkeret og gelatine, over vandbad i plastik skål. når det er smeltet hældes det over chokoladen i en høj beholder.  massen skal være ca. 65 grader.

Tilsæt glaze og blend til massen er blank.  Ønsker du at lave flere farver, skal du her tager fra til det.

Tilsæt de ønskede farver og blend den store portion.  Laver jeg en lille portion i en anden farve, rører jeg bare farven ud.

Laver du flere store portioner af forskellige farver vil jeg blende dem alle.

Sigt din glaze over i en anden skål.   Det at du sigter den gør, at skulle der være kommet lidt luftbobler eller lidt rester fra gelatinen, får du det væk.

Tjek nu din temperatur og konsistens på glazen.   Jeg vil gerne at temp. er mellem 40 og 45 grader,og at konsistensen er flydende, dette sikre at glazen lægger sig i et pænt tyndt lag på dine kager.

Kagen kan enten være i en fromage, mousse eller være smurt op i en smørcreme. OG FROSNE

Kagen laves på en skive, der ikke er større end kagen, så kagen kan komme op og stå på en skål ovenpå en rist. Når du har hældt glaze over kagen, vil der hænge “guirlander ” som skal fjernes, brug en skarp kniv til at fjerne dem, nu er kagen klar til at flytte over på dit fad.

Laver du små portionskager, skal de stå på en rist med en bradepande under til at samle den overskydende glaze op.  Jeg oplever at en rist med små tern er bedre end en med riller, Når jeg skal have mine kager op på et fad, skubber jeg dem lidt hen over risten og det fjerne den ekstra glaze som sidder på kanten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.