Her kommer den opskrift jeg altid laver karameller med.  Jeg har brugt den samme opskrift i mange år og kan ikke huske hvor jeg har den fra.

7,5 dl. piskefløde

375 g sukker

190 g glukose (glukosen giver en blødere konsistens)   https://www.frusoed.dk/produkt/03-713/

 

Ingredienser sættes over i 3 liters gryde,  koges ved lidt over middel varme.

Vigtigt ikke at stå og røre hele tiden, da dette vil efterlade luftbobler i de færdige karameller, brug en træske.

Den ønskede temperatur er min 120 grader og max 135 grader,  jo højere temperatur  jo hårdere en karamel.

Det tager min. 1/2 time.

Der kan evt tilsættes fyld når karamellen har opnået ønskede temp. og er taget af varmen.

Smør 2 alubakker med neutral madolie, beklæd dem med bagepapir, der er smurt med neutral madolie.

Når karamellen er hældt på forme, sættes de i køleskabet.

Skæres og pakkes i karamelpapir, er karamellen meget fedet, kan det være en hjælp at smøre kniven med den neutral madolie.

Jeg tager mine karameller ved ca. 120 grader, opbevarer dem i køleskabet, så holder de formen og bliver hurtigt bløde og lækre når de har været ude lidt.

Jeg laver altid mange forskellige slags til jul.                                                                                                               Karameller med saltet peanuts, som jeg bare hælder over karamelmassen, når den er kommet i foliebakker.

Chokolade karameller laver jeg ved at dyppe de færdige skåret karameller i mørk chokolade.

Lakrids laver jeg ved at vende karamellerne i lakridspulver inden jeg pakker dem i karamelpapir. Man kan også tilfører lakridssirup til massen.

Saltet karameller laver jeg ved blot at drysse noget godt groft salt over massen, når den er hældt i foliebakken.

I kan lave lige den smag som i ønsker, jeg har også prøvet med tørret tranebær, vendt dem i hindbærpulver og tilføjet lidt salmiakpulver til lakridspulveret.

Rigtig God Fornøjelse.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.