Hvid trøffel med chili.
Lavede denne opskrift til kursisterne på chokolade trin 2 i april 2019.
Helt klassisk hvid trøffel af 1 dl. fløde, 250 g. hvid chokolade og 1 spsk. smør.
Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen, når chokoladen er smeltet tilsættes 1 spsk smør, og massen røres glat.
Skulle det knibe at få chokoladen smeltet kan man give gryden / skålen 2 sek. på varmen.
Når smørret er rørt i kan du tilføje din smag.
Jeg havde denne gang fundet en gul chili marmelade, men der findes mange slags og lige fortiden er den rød, den chili marmelade som står i mit køleskab.
Jeg brugte 1-2 tsk. til denne portion, men der var stor diskussion om hvor vidt den smagte af nok. Jeg syntes at den gav en dejlig varme i eftersmagen uden at blive stærk. Havde jeg lavet den til mig selv, ville jeg nok have kommet det dobbelt i.